QS materiale Sto

QS-materials Sto este o gama pentru extrasezon, in care sunt prezentate diverse articole, de la masele de armare pana la tencuieli de fatada.De ce sunt aceste materiale potrivite pentru lucru toamna sau primăvara și ce înseamnă abrevierea QS?

Este simplu: „QS” înseamnă tehnologia „QuickSet” (din engleză „quick coupling”). Pelicula de pe astfel de produse se formează mult mai rapid, împiedicând spălarea stratului de acoperire în timpul ploii.

Astfel, QS-tehnologia rupe ideile obișnuite despre normele de aplicare a materialelor. În timp ce lucrul este în mod normal posibil la +5 °C și o umiditate relativă maximă de 70%, materialele QS pot fi aplicate la +1 °C și până la 95% umiditate relativă.Acest lucru îndeplinește doar condițiile de aplicare toamna și primăvara.

Produsele din gama QS pot fi utilizate la temperaturi ale aerului și de bază de la + 1 °C până la 10 °C. Umiditatea relativa a aerului nu trebuie sa depaseasca 95% iar temperatura nu trebuie sa scada sub + 1°C. Baza trebuie să fie uscată și fără îngheț și gheață.

Decolorarea și pătarea pot apărea dacă substratul conține ciment sau dacă suprafața este expusă la lumina directă a soarelui în timpul procesului de uscare.Înainte de aplicare, asigurați-vă că substratul este bine pregătit și protejat de lumina directă a soarelui în timpul fazei inițiale de uscare. Dacă este necesar un strat suplimentar, stratul QS deja aplicat trebuie lăsat să se usuce complet în prealabil.

Există o diferență între formarea peliculei și uscarea produselor QS, ceea ce reduce riscul spălării prin ploaie.Abia după formarea filmului începe uscarea stratului până la grosimea completă. În funcție de condițiile meteorologice, procesul poate dura de la 48 de ore la câteva zile.În orice caz, materialele QS se usucă vizibil mai repede decât produsele convenționale. Tabelul de mai jos arată ce condiții sunt potrivite pentru utilizarea materialelor QS.

Vă rugăm să rețineți că materialele QS și materialele standard nu trebuie lucrate împreună pe aceeași suprafață și în niciun caz nu trebuie amestecate, parametrii de adăugare a apei trebuie întotdeauna luați în considerare.

Linia de produse QS de la Sto constă în prezent din grunduri, tencuieli, vopsele de exterior și etanșanți. Aceste produse vă permit să efectuați orice tip de lucrări de izolare și decorare a fațadelor.

O scurtă prezentare a beneficiilor materialelor QS

  • Aplicație

Poate fi aplicat la temperaturi ale aerului și ale substratului de +1 °C și peste și umiditate relativă a aerului de până la 95%.

  • Timp de uscare

Se usucă mai repede decât materialele tradiționale, așa că puteți aplica un nou strat mai repede

  • Rezistenta la intemperii

Rezistență crescută la spălare pe vreme ploioasă

  • Productivitate

Prelungirea perioadei fațadei în toamnă și începerea mai devreme a lucrărilor în primăvară

  • Ecologie

Fără solvenți adăugați.

Lista materialelor QS:

StoLevell Duo plus QS (25 kg)

StoArmat Classic QS (23 kg)

Sto-Putzgrund QS (25 kg)

StoColor Jumbosil QS alb (15 l)

StoColor Maxicryl QS alb (15 l)

StoLevell Classic QS (23 l)

Stolit QS K 1,5 alb (25 kg)

Stolit QS K 2,0 белый (25 кг)