Mase organice de armare pentru sisteme de fațadă: proprietăți și scop

Ca strat de armare în sistemul de izolare termică, pot fi utilizate mase organice de armare a dispersiei, împreună cu cele minerale. Acest material gata de utilizare poate fi utilizat în sistemul de fațadă organică StoTherm Classic.

Deoarece calitatea masei de armare, care trebuie să reziste la sarcini termice și mecanice, afectează direct rezistența fațadei și gradul de aderență al stratului de finisaj decorativ, acest material poate fi considerat cheia întregului sistem de izolare a fațadei.

Linia Sto include diferite mase de armare organice. Printre acestea se numără StoArmat Classic și Sto-Armierungsputz.

Să luăm în considerare aceste materiale în funcție de principalii indicatori, dintre care unii au fost discutați mai devreme în articolul nostru despre masele de armare uscate. 

Aplicarea produsului

Sto-Armierungsputz poate fi folosit atât pentru aplicații în exterior, cât și în interior pe substraturi minerale și organice.

StoArmat Classic este recomandat pentru utilizare în exterior pe grunduri minerale și organice.

Ambele produse pot fi utilizate ca un compus de armare pentru StoTherm Classic și StoVentec Fassad, precum și ca umplutură de nivelare și reparare. StoArmat Classic și Sto-Armierungsputz nu sunt potrivite pentru suprafețe orizontale sau înclinate expuse la intemperii.

Consumul de material Sto-Armierungsputz este de la 1 la 3,5 kg pe mp, în funcție de metoda de aplicare. Pentru StoArmat Classic, această cifră este de la 1,25 la 6,5 ​​kg pe mp.

Proprietățile produsului

Masele de armare sunt necimentate, au ductilitate ridicată și rezistență ridicată la intemperii, nu necesită amorsare preliminară. Materialele sunt rezistente la fisuri, Armierungsputz oferind o alungire fără fisuri de peste 1%, iar StoArmat Classic cu 2%. Indicele de rezistență la impact pentru Sto-Armierungsputz este mai mare de 8 J, StoArmat Classic – aproximativ 15 J.

StoArmierungsputz este dificil de inflamabil, bine aplicat de mașină. StoArmat Classic este, de asemenea, foarte bine aplicat de mașină, foarte ușor de utilizat, în timp ce materialul este neinflamabil (în conformitate cu EN 13501), depășind Sto-Armierungsputz în acest indicator. Ambele materiale au o fiabilitate ridicată de procesare.

Cerințe de aplicare

Este necesar să se țină seama de cerințele tehnice pentru utilizarea materialului, astfel încât rezultatul să răspundă așteptărilor dumneavoastră.

Una dintre principalele astfel de cerințe este pregătirea corectă a bazei. Substratul trebuie să fie ferm, uniform, uscat, solid, fără grăsimi și praf.Dacă este necesar, trebuie verificată compatibilitatea metodei de aplicare cu suprafața. Rețineți că umiditatea sau substraturile incomplet lipite pot duce la defecte precum formarea de vezicule și crăpare.

Următoarea cerință este temperatura de funcționare. Temperatura minimă admisă a suprafeței și a aerului trebuie să fie de cel puțin +5 °C, iar temperatura maximă nu trebuie să depășească +30 °C.

Timpul de uscare depinde de condițiile meteorologice. La o temperatură a aerului și a suprafeței de + 20 ° C și 65% față de umiditatea aerului, retratarea este permisă nu mai devreme decât după 24 de ore.

Metoda de aplicare

Materialul se aplică manual cu o mistrie din oțel inoxidabil sau cu mașina.În partea superioară a stratului de armare încă umedă, țesătura de sistem „Sto-fibră de sticlă AS” este topită pe toată suprafața. Îmbinările bucăților de material trebuie să se suprapună cu cel puțin 10 cm.

În concluzie, este de remarcat faptul că în sistemul StoTherm Classic toate materialele garantează o durată lungă de viață a sistemului, totuși, materiale organice gata de utilizare StoArmat Classic și Sto-Armierungsputz depășesc considerabil analogii minerali ca elasticitate și rezistență la deteriorări mecanice.

S-ar putea să fiți interesat și de tencuielile noastre .