Fațade moderne

Arhitectura joacă un rol important în viața noastră. Oferind peisajelor urbane și rurale un caracter aparte, trebuie să se încadreze perfect în lumea înconjurătoare.Sto aduce la viață ideile sale inovatoare care vizează realizarea armoniei între om, arhitectură și mediu.Concernul german Sto AG este cel mai mare producător mondial de materiale și sisteme pentru izolarea termică a fațadelor clădirilor, vopsele și tencuieli pentru lucrări interioare și exterioare, sisteme acustice, materiale pentru restaurarea și protecția betonului, sisteme de pardoseli polimerice autonivelante. În acest articol, vom încerca să oferim pe scurt și schematic informații despre inovațiile tehnice în proiectarea fațadelor.

Cele mai recente tendințe în designul fațadelor

Tencuiala pentru fațadă StoLotusan K/MP și vopseaua pentru fațadă Lotusan Color se bazează pe tehnologia unică cu efect Lotus®. La fel ca și frunzele de flori de lotus, acoperirile de fațadă au o microstructură de suprafață specială, cu o rezistență foarte mare la apă. Pe o astfel de suprafață, particulele de murdărie nu se depun, ci sunt spălate de picăturile de ploaie.Rezultatul: murdăria curge odată cu picăturile de ploaie, fațadele rămân curate și uscate.

Fațade ventilate StoVentec (Nu vă limitați în alegerea culorilor și a formelor)

StoVentec Fassade –fatada suspendata termoizolante, fara sudura, ventilata, pentru implementarea celor mai indraznete solutii arhitecturale.Aceste soluții sunt potrivite chiar și pentru substraturi problematice, dubioase: cu neregularități mari și fisuri, îmbibate cu umiditate sau cu acoperiri vechi neportante. Datorită substructurilor, pot fi acoperite nereguli de până la 32 cm. Placa unică de transport StoVentec Tragerplatte, constând din granulat de sticlă spumă, vă permite să decorați suprafața fațadei cu diverse materiale de acoperire, să îi dați aproape orice formă, să o vopsiți în culori bogate.

Profile decorative StoDeco

(Afișează diferite stiluri și epoci. Noi opțiuni decorative)

Verofill®, materialul din care sunt realizate profilele StoDeco, este un granulat de silicat cu un liant polimeric.Extrem de ușor, dar masiv și rezistent la influențele externe, verofill oferă o oportunitate pentru o alegere aproape nelimitată de opțiuni de proiectare a fațadei: de la recrearea lucrărilor zidarilor din trecut până la întruchiparea ideilor creative ale contemporanilor.

De ce arhitecții aleg și recomandă profilele StoDeco?

 1. Modele ușoare. Greutate specifică redusă ~ 550 kg/m.
 2. Rezistență ridicată la intemperii.
 3. Rezistență ridicată la îngheț și rezistență la apa de topire.
 4. Coeficient scăzut de dilatare termică (de 7 ori mai mic decât polistirenul).
 5. Experiență pe termen lung de aplicare în toate zonele climatice ale Pământului.

Sistem de fațadă cu izolație din polistiren StoTherm Classic

Primul sistem organic Sto a fost lansat în 1965. Sistemul StoTherm Classic este în practică de peste 40 de ani.În tot acest timp, sistemul a fost îmbunătățit continuu. Astăzi, StoTherm Classic reprezintă o fiabilitate și durabilitate sporită a sistemului.Peste 120 de milioane de m2 de suprafata aplicata si absenta aproape totala a reclamatiilor pe piata. De asemenea, avantajul sistemului este rezistența la impact de 10 ori mai mare decât sistemele minerale și protecția maximă împotriva fisurilor. Componentele sistemului fără ciment fac din StoTherm Classic un sistem aproape perfect din punct de vedere tehnic.

Compoziția sistemului StoTherm Classic:

 1. Legătura (StoLevell Duo Plus)
 2. Izolatie: placi de polistiren
 3. Strat de armare (StoArmat Classic)
 4. Plasă de armare (Sto-Glasfasergewebe 110 cm.)
 5. Strat superior, poate fi colorat (Stolit K/R/MP, StoLotusan K/MP, StoSilco K/R/MP)

StoTherm Mineral -sistem de fațadă cu izolație din vata minerala

StoTherm Mineral este un sistem de fațadă realizat din plăci termoizolante minerale. Sistemul oferă o gamă largă de materiale de finisare, texturi, culori. StoTherm Mineral este potrivit pentru toate tipurile de substraturi și, datorită componentelor anorganice ale sistemului, are o permeabilitate ridicată la vapori.

Compoziția sistemului StoTherm Mineral:

 1. Lipire (StoLevell Duo Plus)
 2. Izolatie: vata minerala
 3. Fixare (dibluri)
 4. Masa de armare (StoLevell Duo Plus / StoLevell Uni)
 5.  Plasă de armare (Sto-Glasfasergewebe 110 см.)
 6. Strat intermediar (StoPrep Miral)
 7. Strat cu acoperire finala (Sto-Strukturputz K/R, StoMiral K/R/MP)
 8. Vopsea pentru fatada (StoSil Color, StoColor Jumbosil, Lotusan Color)