Durabilitatea și atractivitatea estetică a elementelor decorative de fațadă

Un motto simplu, dar greu de implementat în domeniul proiectării decorative a fațadelor clădirilor folosind sisteme de termoizolație din ipsos (de tip „umed”).

Numeroase opțiuni de proiectare pentru fațade pe bază de polistiren expandat, poliuretan, beton și alte materiale prezentate pe piața sunt adesea departe de a fi ideale și nu au certificate adecvate. Singur
elementele decorative își pierd rapid aspectul estetic din cauza apariției fisurilor și a deformării, altele, datorită greutății lor mari, sunt extrem de greu de montat și prelucrat ulterior. Rosturile de dilatare și alte restricții împiedică fațadele să ofere o imagine completă, finisată, care va fi menținută pe toată durata de viață a clădirii.

La elaborarea profilului decorativ StoDeco Profil din materialul unic, de neegalat Verofill (Verofill-Granulat), Sto a ținut cont de nevoile arhitecților, designerilor și proprietarilor de proprietăți.

De ce este StoDeco atât de bun?

Principalele avantaje ale StoDeco de la Verofill-Granulat:

 • structuri ușoare. Greutate specifică scăzută ~ 550 kg/m³
 • ușurință de instalare
 • forma geometrică precisă și clară a elementului decorativ
 • gamă largă de materiale de finisare și culori
 • durabilitate în timpul funcționării
 • fără sudură – absorbție de apă
 • conductivitate termică scăzută ~ 0,18 W/mK
 • rezistență ridicată la compresiune ~ 13,5 N/mm²
 • coeficient de dilatare termică 8,8 x 10-6 m/mK (de 7 ori mai mic decât cel al polistirenului expandat)

StoDeco Profil este o varietate de forme și dimensiuni standard, de la elemente mici la coloane și capiteluri. Sto poate produce elementul decorativ dorit conform unui proiect individual.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că profilurile de decor StoDeco Profil au trecut cu succes testele de incendiu cu atribuirea clasei de inflamabilitate K0 (raportul de testare nr. 09F-08 din 25.11.2008), certificat si detine toata documentatia necesara pentru utilizare pe fatadele cladirilor, atat separat, cat si in combinatie cu sistemele de termoizolatie StoTherm Mineral, StoTherm Classic si altele.

Testele la foc au fost efectuate în cadrul sistemului de termoizolație StoTherm Classic (un sistem de termoizolație organică bazat pe izolație din spumă de polistiren). Acest sistem a fost folosit cu succes în practică de mai bine de 40 de ani în toate zonele climatice ale pământului.

Astăzi, StoTherm Classic este fiabilitatea și durabilitatea sporită a sistemului. Acest lucru este confirmat de absența aproape completă a reclamațiilor. Principalele avantaje ale sistemului:

 • rezistență unică la impact (de 10 ori mai mare decât sistemele minerale)
 • elasticitate ridicată
 • durabilitate de neegalat
 • ușurință de aplicare
 • o gamă largă de acoperiri de finisare pentru fațade, de la designer unic la cele standard („blană sau „gândacul de scoarță”).

Din ce în ce mai mulți arhitecți, investitori și constructori aleg soluții de fațadă de la StoAG. Compania Sto (STO LLC) oferă din depozitele sale: sisteme termoizolante de ipsos (minerale și organice), profile decorative.Și, de asemenea, – finisare materiale de fațadă și de interior: tencuieli, chituri, vopsele, materiale decorative și de design, și chiar vopsele și tencuieli autocurățătoare de fațadă cu efect de lotus (Lotusan / Lotusan).Sto oferă suport tehnic arhitecților prin furnizarea de documentație, mostre de materiale, consiliere și asistență. Compania oferă, de asemenea, instruire pentru constructori, antreprenori, finisaje și companii specializate cu privire la lucrul cu materialele și tehnologiile noastre.