Acoperiri pentru fațadă cu efectul Lotus

Fațadele trebuie să fie curate!Nu putem decât să fii de acord cu această afirmație, dar cum să faci fațada clădirii să arate ca nouă de câțiva ani? Problema vopselelor de fațadă folosite în mod tradițional este că, în timp, murdăria de pe fațade devine din ce în ce mai vizibilă.Mai ales pe părțile cele mai meteorizate. Aici, din cauza umidității ridicate și a depunerilor de murdărie de pe suprafața pereților, microorganismele își găsesc un mediu nutritiv ideal pentru ele.

„Învățat din natură – Wilhelm Barthlott, profesor la Universitatea din Bonn, a deschis Efectul Lotus sub acest motto.He a atras atenția asupra frunzelor de lotus care devin curate și rămân uscate după ploaie. Acest fenomen uimitor se datorează suprafeței aspre combinate cu rezistență ridicată la apă.Acest efect de autocurățare al lotusurilor a fost mai întâi transferat pe vopseaua de fațadă și apoi pe tencuiala de fațadă. Ca urmare, a apărut un produs fundamental nou și unic, care a fost numit Lotusan. Vopseaua și tencuiala Lotusan este primul exemplu de aplicare cu succes a acestui principiu în practică – de câțiva ani încoace, mulți locuitori au admirat fațadele frumoase, uscate și curate. Peste 30 de milioane de metri pătrați de fațade strălucesc de curățenie datorită efectului lotus al produselor Lotusan. Acoperirile de fațadă cu efect de lotus sunt printre realizările remarcabile ale cercetării bionicei aplicate în practică.

Ce este lotusanul?

Autocuratarea Lotusan formeaza o suprafata de microrelief, ca urmare, zona de contact cu poluantii si apa este minimizata, in plus, suprafata are cele mai inalte proprietati hidrofuge.Picăturile de umezeală se rostogolesc de pe fațadă, spălând particulele poluante.

Acoperire pentru fațadă utilizată în mod tradițional:Suprafața are o rezistență scăzută la apă. Ca rezultat, particulele de murdărie se lipesc.Finisaj cu efect de lotus: Datorită suprafeței microstructurate, zona de contact pentru murdărie și particule de apă este redusă semnificativ.Finisaj cu efect de lotus: În plus, suprafața are proprietăți hidrofuge foarte mari. Picăturile de ploaie curg imediat și poartă cu ele particule de murdărie.

În orașele moderne industrializate, dens populate, cantitatea de poluanți ai aerului este întotdeauna mare. Funingine de la evacuarea mașinilor și coșurile de fum din fabrică, praful industrial și casnic, polenul din copaci și flori etc. Toate acestea, mai devreme sau mai târziu, se instalează pe fațadele clădirilor, creând un teren de reproducere excelent pentru microalge și mucegai. Rezultatul sunt dungi și dungi murdare, decolorarea, distrugerea și prăbușirea acoperirilor. Acest lucru poate fi evitat prin crearea unei protecții extrem de fiabile cu ajutorul produselor de fațadă cu efect de lotus.

Primul și, până în prezent, singurul producător de vopsele și tencuieli autocurățante Lotusan (Lotusan) este concernul german Sto AG, care și-a protejat dreptul printr-un brevet.Sto este lider în cercetarea și aplicarea principiilor faunei sălbatice combinate cu micro și nanotehnologie.